Ben je klein van stuk en zou je liever langer willen zijn? Bijvoorbeeld van die hele lange benen zoals de modellen op de catwalk. Helaas een stukje been eraan plakken is geen optie, maar wat wel kan is je benen optisch langer laten lijken.
Met een paar slimme tips kun je de illusie van lange, slanke en sexy benen creëren, écht waar!

– De meest voor de hand liggende is natuurlijk het dragen van hoge hakken. Door hoge hakken wordt je gedwongen om rechtop te lopen waardoor je langer en slanker lijkt. Ben je niet gewend om op hoge hakken te lopen? Denk dan eens aan een sleehak, die lopen net iets makkelijker en steviger.

– Draag een broek met hoge taille, je oog gaat ervan uit dat je been begint daar waar je taille begint. Optisch gezien verleng je zo je been naar boven, en als je dan ook nog voor een skinny jeans kiest heb je helemaal een maximaal effect.

– Loop je met mooi weer in blote benen, draag dan schoenen in de kleur van je huid.
Je schoenen zijn zo een verlengstuk van je benen geworden. Kies een model dat veel van je voet laat zien, zo lijkt het voor een ander dat daar je been al begint.
Draag geen schoenen met een enkelbandje, ze laten je benen korter lijken.

– Draag een broek met uitlopende pijpen (flared model) met een paar hoge hakken eronder lijken je benen eindeloos lang. Ben je niet zo weg van het flared model draag dan je schoenen in dezelfde kleur als je broek, jurk of rok (en panty) dat geeft optisch ook een verlengend effect.