Ze zeggen dat het dragen van de kleur zwart je slanker laat lijken en de kleur wit juist het tegenovergestelde doet.

Is het waar?
Waarschijnlijk heb je wel gehoord van de regel dat donkere kleuren een object kleiner doen lijken en felle kleuren het breder laten lijken. Deze regel werkt ook bij het kiezen van je outfit.

Dé stijltip is:
Als er een probleem is op het lichaam (bijv. grote heupen of buik), is de gemakkelijkste manier om het probleem te verbergen, donkere kleding voor dit lichaamsgebied te kiezen.

En omgekeerd, als je een bepaalde lichaamszone groter wilt laten lijken, moet je felgekleurde kleding dragen die het lichaam er breder uit laat zien.

Maar dat betekent dus niet dat alleen de kleur zwart je slanker kan laten lijken!
Andere donkere kleuren hebben precies hetzelfde effect, zoals bruin, donkerblauw, antracietgrijs of donkergroen.
Bovendien staat zwart een enkeling van ons mooi en doorgaans zijn dat de mensen met een groot contrast in het gezicht (lichte ogen, medium huidskleur, donker kleur haar).
Degene met een lichte huidskleur gaat vaak bij zwart er heel bleek uitzien óf ze krijgen een hele harde uitstraling. Plus dat oneffenheden zoals rode vlekjes, wallen, rimpels ect. ook nog eens extra worden benadrukt.

De herfst komt eraan en de winkels vullen zich al met de najaarscollecties. Dan ga je ook weer veel zwarte kleding zien.
Ik daag jou uit om toch net verder te zoeken naar een mooie kleur bruin, blauw of grijs en dat met veel plezier te dragen!