Best een lastige vraag: welke ketting past bij welke halslijn?
Als je de goede ketting bij je kleding kiest, dan kan dat je outfit iets heel bijzonders geven.
Bijvoorbeeld bij een simpel jurkje of topje.

Kettingen kunnen klein en bescheiden zijn, maar ook groot en opvallend. Het is maar net waar jij van houdt. Bepaalde modellen kettingen doen het net even wat beter bij bepaalde halslijnen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat andere combinaties niet kunnen.
Maar de combinaties hieronder kloppen wat vorm en balans betreft het beste.

1. Bij kleding met een V-hals zijn kettingen die de V-vorm benadrukken, vaak het mooiste. Kettingen die de rand van de kleding niet raken zijn de beste keus.
2. Bij de ronde hals zijn kettingen die de halslijn volgen een goede keuze of ga anders voor een ketting die net over de halslijn heen valt. Op die manier maak je van een gewoon shirt of een gewone trui iets bijzonders.
3. Bij een laag uitgesneden ronde hals doen wat kortere kettingen met een wijder of fors ontwerp het goed. Houd je niet van korte kettingen dan kan je ook voor een eenvoudiger lange ketting gaan die ergens onder je borst en boven je navel eindigt.
4. Bij een boothals is het mooi als de ketting wat langer is en ruim over de halslijn heen valt. De lengte is dan mooi in balans met de breedte van de hals.
5. Als je de kraag open draagt kan een klein, rustig kettinkje in de kraag gedragen, mooi staan. Als je de kraag helemaal dichtknoopt kan een wat bredere ketting die onder of gedeeltelijk echt onder de kraag valt, heel mooi zijn. Het moet dan wel een goede combinatie zijn.
6. Bij een waterval hals valt de stof in plooien naar beneden en dat is vaak al een beetje een druk geheel. Een simpele korte ketting die boven de halslijn valt of anders een simpele lange ketting is dan meestal de beste keuze.
7. Bij coltruien ontstaat vaak een groot, massief vlak en dan is een ketting een goede manier om dat vlak te breken. Halflange tot lange kettingen zijn heel geschikt. Ook kettingen met een hanger zijn een goede keuze.
8. Een strapless halslijn kan meestal wel wat versiering gebruiken. Een ronde ketting die hoog valt is een goede keuze. Zelfs een ketting die strak om de hals zit kan heel mooi staan. Een wat opvallender look krijg je met een ketting die wat lager valt, net over de rand van het topje heen