Wat de één goed staat, is voor de ander een echte no-go. Ook voor broeken geldt dat. We kunnen nu eenmaal niet alle figuurtypes over één kam scheren. Een broek die goed is voor jou hoeft niet geschikt te zijn voor je buurvrouw of vriendin.

Elk vrouwenlichaam is anders. Elke vrouw heeft een ander figuur.
Sommigen van ons hebben platte buiken en volle dijen. Anderen hebben weer ronde buiken en dunnere dijen. We hebben allemaal verschillende buste maten en we zijn ook niet allemaal even lang.

Precies om die reden bestaan er verschillende pasvormen. Bij het kiezen van een broek is het dan ook goed om te weten welk figuurtype je bent.

Figuurtype H – V of O vinden vaak dat de taille te strak is, wat resulteert in een buikrand die over de taille ‘hangt’ maar bij de heupen en onderaan de billen zit de broek dan vaak weer te slap.

Figuurtype A – X of 8 vinden vaak de taille te groot of de taille te laag en de heupen en bovenbenen te strak, wat vervelende trekken bij het kruisgebied veroorzaakt.

Welke verschillende pasvormen bestaan er?

Slim Fit:
Heb je een buikje? Dan heb je waarschijnlijk een maatje meer nodig voor je taille.
Maar een maatje meer bij je taille betekent niet dat je dat overal nodig hebt, want
je billen en bovenbenen zijn in verhouding slank.
De meeste broeken passen goed in je taille maar zitten te wijd aan de onderkant van je billen en bovenbenen.
Kies daarom voor een slim fit broek waarbij de taille wat breder is, maar voor de rest valt de broek slank. Ideaal dus voor dames met een bredere taille en slanke bovenbenen.

Feminine fit:
Heb jij zware bovenbenen, ronde heupen en billen, maar een slanke taille?
Een maat groter dragen is niet echt een oplossing, je broek zit dan wel goed rond je heupen en bovenbenen, maar bij je taille te wijd. Je kunt dit wel oplossen door een riem te dragen, maar beter is natuurlijk een broek die jouw precies past.
Kies daarom voor een feminine fit broek, waarbij de taille hoog is en de taillebreedte smal. Ideaal dus voor vrouwen met bredere heupen, maar een smalle taille.
De breedte van de pijp kan wel verschillen per merk.
TIP: hoe breder de pijpen onderaan zijn, hoe slanker je bovenbenen lijken.

Modern fit:
Heb je vollere bovenbenen of juist dunne benen?
Kies dan een modern fit broek. Deze broek heeft een getailleerde pasvorm met rechte pijpen. De taille zit een tikkeltje lager dan bij de andere twee pasvormen maar het is geen lage taillebroek.
Doordat de rechte pijp naar beneden loopt accentueer je niet je volle bovenbenen en lijken ze optisch een stuk slanker.
De rechte pijp valt juist bij dunne benen wijder eromheen en daardoor lijken je benen weer wat voller.

Weet je niet welk figuurtype jij bent, lees dan de blogs over de verschillende figuurtype en misschien herken je jezelf wel in één van heb. https://coloridentity.nl/category/figuurtypes/