Iedereen heeft een andere gezichtsvorm en hier horen ook weer kapsels bij die er het beste bij passen. Heb jij op dit moment wel een kapsel waarbij je gezicht het allerbeste tot haar recht komt?
Misschien wel, misschien niet.
Er zijn tien gezichtsvormen, vijf met ronde vormen en vijf met hoekige vormen.
Ik ga op zes van de gezichtsvormen wat dieper in.

Boven v.l.n.r.
Heb je een driehoekige gezichtsvorm zorg dan voor veel volume bovenop, maar let op dat je ook aan de zijkanten volume hebt en draag een zijscheiding.
Zo compenseer je de brede onderkant van je gezicht.

Is je gezichtsvorm vierkant draag dan een kapsel met laagjes of een asymmetrisch kapsel. Dit zal je strenge trekken in je gezicht verzachten.

Heb je een langgerekte gezichtsvorm kies dan voor volume aan de zijkanten zo lijkt je gezicht optisch breder. Een pony of lok opzij maken je gezicht minder lang.

Beneden v.l.n.r.
Een rond gezicht lijkt minder rond met veel volume bovenop. Heb je lang haar dan staat een hoge staart (bijna op je hoofd) heel goed, het maakt je gezicht optisch langer.

Heb je een hartvormig gezicht kies dan een kapsel die boven smal is en wijder uitloopt onder je kin. Zo krijgt je gezicht optisch meer breedte.

Bij een ovale gezichtsvorm past bijna elk kapsel omdat deze gezichtsvorm evenwichtig is gebouwd. Kapsels die je gezicht vrijlaten zal de vorm van je gezicht op zijn best laten uitkomen. Bij loshangend haar kan je bijvoorbeeld je lokken langs één kant achter je oor steken.

Een gezichtsvorm analyse met daaraan gekoppeld een kapseladvies is een onderdeel van een stijladvies. In het stijlrapport wat je krijgt bij een stijladvies komen alle do’s & dont’s qua kapsels aan bod. Hierboven geef ik 1 tip weg.
Naast kapsels komen ook brilmonturen, hoeden en sieraden aan bod.