Met die hoge temperaturen van afgelopen week is het fijn om een lekkere zomerjurk te dragen.
Er zijn zoveel soorten jurken om uit te kiezen dat het verwarrend kan zijn om de meest flatterende jurk voor jouw figuur te kiezen.
Als je éénmaal weet wat je lichaamsvorm is, wordt het kiezen van een jurk zoveel gemakkelijker. Dus of je nu een Zandloper, een Ovaal (appel) of een Driehoek (peer) bent, onderstaande tips kunnen je helpen een jurk te vinden die het beste bij jouw figuurtype past.
En als je de perfecte jurk vindt die past en flatteert, voor op vakantie of als je gewoon een alledaagse jurk wilt dragen bij je sandalen of sneakers, dan voel je je goed en zelfverzekerd 🙂

Onderstaand zijn 3 voorbeelden van de meest voorkomende figuurtypes in Nederland.

Links: de beste jurken voor een Ovaal figuur.
Kies een jurk op knielengte of langer die niet aan je buik blijft plakken, maar eroverheen glijdt.
Op die manier kun je de delen van jezelf bedekken waar je niet zo zeker van bent en kun je je welgevormde benen laten zien.
De jurk op de foto heeft een strakke band onder de buste en van daaruit loopt de stof wijder uit.

Midden: de beste jurken voor een Zandloper figuur.
De zandloper ziet er fantastisch uit in jurken. Zoek naar jurken met een gedefinieerde taille. Ze hoeven niet per se een riem te hebben (draagt niet fijn als het zo heet is), maar ze moeten je eigen vorm volgen.
Op die manier laat je je natuurlijke taille zien en laat je jezelf er niet zwaarder uitzien dan je in werkelijkheid bent.

Rechts: de beste jurken voor een Driekhoek figuur.
Als je driehoek figuur hebt dan draag je gewicht op je heupen en dijen, je hebt een slanke taille en goed gevormde schouders.
Door een off-shoulder model te kiezen kun je pronken met de bovenste helft van je lichaam en de aandacht vestigen op je hals, strakke armen en slanke taille, terwijl de rok alles verbergt waar je niet zo zeker van bent.