Zwart kleed af, zwart is tijdloos, zwart past overal bij, zwart staat iedereen, op zwart zie je geen vlekken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat geld helemaal niet alleen voor de kleur zwart! Dat heb je ook als je donkerbruin, donkerblauw of antracietgrijs draagt. En die laatste drie basiskleuren staat het gros van de mensen veel mooier dan zwart!

De kleur zwart staat een enkeling van ons mooi en doorgaans zijn dat de mensen met een donkere huid en donker kleur haar. De rest van ons gaat bij zwart er heel bleek uitzien of we krijgen een hele harde uitstraling. Plus dat je oneffenheden, puistjes en rimpels worden benadrukt en zwart ons ouder laat lijken. Dat komt omdat het contrast van zwart met ons gezicht heel groot is.
Met het dragen van zwarte kleding zend je onbewust de boodschap uit, dat je niet opgemerkt wil worden, je erg op je privacy gesteld bent, je niet je diepste gedachte en gevoelens wil delen. Zwart is wat dat betreft een makkelijke kleur om je in te verstoppen.

Mijn motto: durf jezelf te laten zien en kies voor heldere kleuren in je outfit! Een kleuranalyse is écht een eyeopener om te leren zien welke kleuren jou mooi staan.

Ikzelf ben ook absoluut geen voorstander van zwart en raad mijn klanten altijd aan om voor andere ‘donkere’ basiskleuren te kiezen, en laat ze dat ook zien met de kleurdoeken. Je ziet dan gelijk dat de ogen van mensen gaan stralen, glans krijgen en soms zelfs oplichten als ze de kleur bruin, grijs of blauw bij zichzelf zien.
Bij de kleur zwart zie je diezelfde ogen gelijk mat worden, een ‘doodse’ blik noem ik het.

Toch is het veel zwarte kleding die je vooral ieder winter seizoen altijd in de winkels ziet.
Ik daag jou uit om toch net verder te zoeken naar een mooie kleur bruin, blauw of grijs en dat met veel plezier te dragen!