Wil je er met de kerst feestelijk uitzien in een jurkje waarin je figuur mooi uitkomt?
Maar ben je niet helemaal zeker van jezelf omdat dat strakke jurkje net iets teveel ongewenste overgangen laat zien of dat ene vetrolletje wat je maar niet weg krijgt?

Dan is shapewear (corrigerend ondergoed) de oplossing voor je. Shapewear is verkrijgbaar van licht tot zeer sterk corrigerend. Het hangt van je doel af voor welke sterkte van correctie je kiest. Alleen gladstrijken doe je met light shapewear. Als je meer correctie wilt en het ook de hele dag comfortabel wilt dragen, kies je voor medium shapewear. Strong corrigerende shapewear draag je met name voor die speciale momenten zoals op feestjes, bruiloft of een belangrijke presentatie.

De laatste jaren is shapewear er veel aantrekkelijker uit gaan zien. Het is niet alleen maar meer in een huidskleur of de kleur zwart te koop. Gelukkig is het nu ook in mooie pastel tinten te verkrijgen. Sterren als Kim Kardashian en Beyoncé dragen het ook zoals te zien is op de foto’s. Sterker nog Kim Kardashian heeft sinds kort haar eigen shapewear lijn ontwikkelt, die er naar mijn mening heel goed uitziet, o.a. omdat er keus is uit veel verschillende modellen.

Op een beurs heb ik kennis gemaakt met www.curveswear.com
Zij verkopen allerlei merken (Spanx, Prima Donna, Janira, Maidenform) en op de website staat veel nuttige informatie over pasvormen ect.

Er zijn allerlei soorten shapewear voor je figuur.
– Een bodystocking houdt buik en maagzone in bedwang en geeft een slankere taille. Ze corrigeert en flatteert je hele torso.
– Een jurkje corrigeert je gehele torso en bovenbenen, je bovenkleding (of jurkje) zal mooier vallen.
– Het pantybroekje zorgt voor een platte buik en geeft vorm aan heupen en billen. Het broekje met pijpjes doet dat ook én voorkomt dat je dijen tegen elkaar schuren.
– Een corrigerend rokje is heel geschikt voor onder een strapless jurkje.