Wist je dat als we iemand voor het eerst ontmoeten we in 30 seconden ons een beeld vormen van die persoon? Maar liefst 93% van de eerste indruk bestaat uit de buitenkant, zoals kleding en uiterlijke verzorging en maar 7% gaat over de inhoud.

Let daarom op het lijnenspel in je kleding.
Verticale lijnen trekken de aandacht van boven naar beneden, waardoor het oog meer lengte dan breedte ziet. Horizontale lijnen daarentegen, trekken de aandacht van links naar rechts, waardoor het oog meer breedte dan lengte ziet.
Bij elke horizontale contrastlijn in je outfit blijft het oog hangen.

Foto links: vermijd daarom opvallende horizontale lijnen op het breedste gedeelte van je lichaam. Je vestigt op die manier de aandacht op datgene wat je juist wil camoufleren. Laat een kledingstuk dus niet daar eindigen waar je de aandacht niet wilt hebben.

Foto midden: doordat de top die ze draagt korter eindigt dan op haar brede heupen, oogt ze optisch slanker. De horizontale lijn van het witte deel van de top valt het eerste op en die zit nog meer naar boven dan de zwarte lijn, die al wat meer ‘samenvloeit’ met de kleur van de broek. Je ziet duidelijk dat het contrast minder hard is dan de overgang van trui naar spijkerbroek op de linker foto.

Foto rechts: de overgang van top naar broek is minder opvallend omdat de kleuren dicht bij elkaar liggen en dus een minder groot contrast vormen.
Het geeft haar meer lengte waardoor ze optisch langer lijkt.