Vrouwen die een voller figuur hebben zijn vaak geneigd om ruimvallende kleding te dragen.
Het is gebruikelijk om te denken dat het dragen van ruimvallende kleding je figuur verbergt. In werkelijkheid accentueert het echter alleen de kenmerken die je probeert te verbergen. Het dragen van ruimvallende kleding vestigt de aandacht op het feit dat je je achter je kleding probeert te verschuilen en maakt je silhouet minder uitgesproken. Hierdoor zie je er op de lange termijn groter uit.
Kies in plaats daarvan kleding die de juiste maat heeft en goed bij je past.

Voorbeeld 1
De zwarte jurk sluit goed aan bij haar hals en schouders, echter vanaf haar boezem valt de jurk erg wijd en zie je niks van de slanke taille die ze heeft.
Door het dragen van een wikkeljurk legt ze het accent op haar taille en accentueert ze de contouren van haar figuur en oogt ze in balans. Bovendien geeft de V-hals van de wikkeljurk haar optisch meer lengte.

Voorbeeld 2
Links is een goed voorbeeld van een strakke jurk die het probleemgebied juist benadrukt.
De poging om het te verbergen met draperen is niet succesvol.
Een geweldige manier om de buik te verbergen, is door een trapeziumvormige jurk te dragen zonder krappe plekken. Jurken met een hoge taille zijn ook een goede optie.

Vind je het lastig voor jezelf om te bepalen welke kledingstijl wel of niet bij je figuur past? Met een persoonlijk stijladvies geef ik je alle informatie die je nodig hebt om de rest van je leven er goed gekleed uit te zien šŸ™‚