Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die en reisje naar de zon geboekt hebben. Heerlijk dat het weer mag, al zijn er nog wel risico’s aan verbonden als ik het nieuws hoor. Ik zelf durf het nog niet aan en blijf deze zomer thuis.
Maar voor degene die wel weggaan heb ik nog leuke tips hoe je zo licht mogelijk je koffer pakt. Want eerlijk wij vrouwen nemen toch altijd nét iets teveel mee op vakantie 🙂

Neem jij ook te veel kleding mee in je koffer en komt de helft ongedragen mee terug naar huis aan het eind van je vakantie? Ik heb een paar tips voor je op een rij gezet. Op deze manier heb je veel minder stress op vakantie over je kledingkeuze.

Topjes of T-shirt: (aantal dagen x 1.5) bijvoorbeeld je gaat 6 dagen weg, neem dan 9 stuks mee. Kies voor neutrale kleuren en patronen, die zijn onderling goed te combineren.

Shorts of rokje: (aantal dagen x 0.5) een broek of rok kun je meerdere keren dragen, voor 6 dagen is 3 stuks genoeg.

Jurkjes: voor elk jurkje wat je meeneemt kun je 1 topje en 1 rokje thuislaten.
Door toevoeging van een grote ketting of oorbellen kun je een simpel jurkje omtoveren tot een trendy outfit.

Badkleding: (3 paar voor 1 week) als je bikini’s draagt, mix het topje en broekje, zo heb je elke dag een andere look.

Schoenen: wees praktisch, draag je zwaarste paar (sneakers) tijdens het reizen, slippers nemen minder ruimte in beslag.

Zonnebril en hoed: bescherm jezelf, kies een hoed met brede rand, een zonnebril en zonnebrandcrème om jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Tot slot:
Sjaals zijn een uitkomst! Ze nemen weinig ruimte in beslag en je kan ze op verschillende manieren toepassen, bijvoorbeeld als dekentje in het vliegtuig, als omslagdoek op het strand of ze maken je outfit af als je ’s avonds op stap gaat.

Neem ook een vestje of dunne sweater mee, ook al ga je naar een warm klimaat.
In sommige restaurant of historische bezienswaardigheden moet je je armen bedekken.