De perfecte haarkleur uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Want wanneer je de verkeerde haarkleur kiest kan je make-up je misstaan en je huid er grauw of juist rood uitzien. Daarom is het verstandig om van tevoren óf een kleuranalyse te laten doen of je kiest een professionele haarkleurspecialist die je goed kan adviseren welke haarkleur precies bij jou past.

Bij een kleuranalyse kijk ik naar je huid en of die een warme of koele ondertoon heeft. De kleur van je huid is namelijk één van de meest belangrijke aspecten bij het kiezen van de perfecte haarkleur.
Heb je bijvoorbeeld veel rood in je gezicht dan kan je beter bij warme kleuren uit de buurt blijven. Heb je een ‘gelige’ huid of olijfkleurige huid dan zullen koele kleuren je niet goed staan. De juiste haarkleur zal de warmte in je huid nog mooier maken, terwijl de verkeerde kleur je huid dof en minder stralend kan maken.
De ondertoon van je huid (pigment) is de beslissende factor welke haarkleur goed bij jou staat en welke kleur je beter aan je voorbij kan laten gaan.

Op de foto’s zie je Nel. Nel was mijn eerste model om een kleuranalyse te geven toen ik de opleiding deed. Bij de eerste kennismaking voelde ik dat er iets niet klopte maar kon het toen nog niet gelijk benoemen. Op het moment dat Nel in de stoel zat en ik haar het witte schort voordeed en een haarnetje opgaf, zag ik het……haar haarkleur!!! Door haar haar te laten ‘verdwijnen’ zie je ineens een hele zachte persoonlijkheid tevoorschijn komen met een mooie huid. Je ziet gelijk dat de lijnen onder haar ogen veel zachter zijn dan als ze die harde haarkleur laat zien.
Wat een eyeopener was dat!

Tijdens de kleuranalyse werd het duidelijk dat bij Nel het Zomerpalet het allermooiste stond. Zachte gedempte poederige kleuren. Dat waren niet de kleuren die ze aanhad toen ze binnenstapte. Dat droeg er ook aan bij dat ze er niet op haar best uitzag. Je ziet duidelijk op de foto linksonder dat haar huid een mooie rozige gloed heeft en dat haar ogen stralen! Op de foto ernaast is dat weer een stuk minder op het moment dat haar haarkleur weer zichtbaar is.

De perfecte haarkleur kiezen is écht belangrijk!
Je zal jezelf er mooi en zelfverzekerd door voelen en dat iedere dag.

Welke kleuren zijn geschikt als je een koele ondertoon hebt:
Asblond – Asbruin – Platinablond – Koelbruin – Midden bruin – Donkerbruin – Zwart – Blauwzwart.

Welke kleuren zijn geschikt als je een warme ondertoon hebt:
Goudblond – Honingblond – Strawberryblond – Goudbruin – Koper rood – Roodbruin – Kastanjebruin – Chocoladebruin.