Als je een kleuranalyse hebt laten doen dan weet je welke kleuren je goed staan, je natuurlijke uitstraling versterken en je een heerlijk gevoel geven als je ze draagt.
Vaak na afloop van de kleuranalyse hoor ik klanten zeggen ‘als ik aan mijn garderobe denk moet ik wel wat weg gaan doen omdat dat foute kleuren zijn’.

Foute kleuren bestaan niet!
Tijdens een kleuranalyse kom je erachter dat er kleuren zijn die niet lekker matchen met je huidskleur en dus niet in je persoonlijke kleurenpalet voorkomen. Dat betekent niet dat je per direct afstand van die kleuren hoeft te doen. Tuurlijk, ze zullen je nooit zo fantastisch staan als de kleuren die matchen met je huidskleur. Maar voorlopig kan je ze best nog wel combineren zodat je niet in één keer je hele garderobe hoeft te vernieuwen.

Ik geef je 3 tips hoe je er toch goed uit kan zien met een kleur die niet in je persoonlijke kleurenpalet zit.

Tip 1: Draag de kleur zo ver mogelijk van je gezicht.
Bij een broek of rok is dat geen probleem. Bij een top wordt het wat lastiger. Heeft de top een lage halslijn dan kan je die dragen met bijvoorbeeld een vest of jasje eroverheen in de juiste kleur.
Heeft de top een hogere hals, kies er dan voor om een sjaaltje of ketting in je hals te dragen.

Tip 2: Combineer de kleur.
Combineer de kleur met de neutralen kleuren uit je palet. Neutrale kleuren zijn blauw, bruin, groen, grijs, zwart en wit.

Tip 3: Draag de kleur niet opvallend.
Het deel van je lichaam waar je juist niet de aandacht naartoe wilt laten gaan (in mijn geval mijn buik) vermijd je de kleur die niet bij je past. Kleuren die niet bij je passen staan op zichzelf en trekken alle aandacht naar zich toe.