Om er goed uit te zien heb je niet een groot budget nodig. Stijl is een kwestie van eenvoud en van details. Ik geef je een paar tips hoe je met een klein budget je kleding een luxueuzere uitstraling kan geven.

1. Een paar designer schoenen onder een eenvoudig jurkje of spijkerbroek geven je outfit een chique uitstraling.

2. Een blouse van een mooie kwaliteit onder een minder duur pak of een spijkerbroek.

3. Investeer in een mooie goed zittende jas, het is het eerste wat mensen van je zien en wat je eronder aan hebt zal niemand opvallen.

4. Hoe duur of goedkoop een kledingstuk oogt, zit in de details.
Vervang bijvoorbeeld de knopen van een niet zo duur jasje door knopen die er luxe uitzien. Of de standaard plastic riem die bij een kledingstuk hoort, vervangen door riem van echt leer.

5. Zorg dat je kleding goed passend zit, of laat het passend maken. Broekspijpen en mouwen kun je korter laten maken, een jasje kan je laten innemen op taillehoogte.

– Medium of donkere tinten hebben vaak een chiquere uitstraling dan lichte tinten. Denk niet aan zwart maar aan marineblauw, antracietgrijs of donkerbruin.

– Shirts met drukke prints, pailletten of met teksten zien er vaak goedkoper uit dan dat je ervoor betaald hebt. Houd je outfit zo rustig, simpel en minimalistisch mogelijk.

– Draag nooit versleten schoenen, ook al zijn het een dure schoenen geweest, als die er versleten uitziet haalt het je hele look naar beneden.
Ik zie regelmatig mannen in een mooi pak rondlopen met versleten schoenen eronder, én weg mooie look!