Er zijn 6 verschillende figuurtype, en één daarvan wordt ook wel hét ideale figuurtype genoemd namelijk de zandloper – een slanke taille met heupen en schouders die ongeveer even breed zijn. 

Wist je dat je met een paar aanpassingen je optisch een zandloper figuur kan creëren? Door je taille te benadrukken lijk je slanker en je figuurvorm wordt meer zichtbaar waardoor jij als persoon beter tot je recht komt. Echt waar!

Deze kledingtips helpen jou om de illusie van een taille te creëren.

  • Breng kleurverschil aan op taille hoogte. Vind je het niet fijn om een shirt in je broek te dragen, dan kan je het ook doen zoals op de foto in het midden.
  • Een jurkje die je lichaam volgt en je taille op een subtiele manier benadrukt. Wat nog een extra plus is op de foto rechts, is dat de mouwlengte op taille hoogte eindigt waardoor je nog meer de illusie van een taille creëert.
  • Kies voor een getailleerd jasje of blazer, een recht model doet niets voor je figuur.
  • Draag een riempje onder je jasje of vest, optisch lijkt het of je een taille hebt.
  • Een jurkje met een ceintuur in de kleur van de jurk, daarmee leg je ook op een subtiele manier de nadruk op je taille.

De taille is het smalste gedeelte van je bovenlijf. Je meet je taille door het smalste gedeelte van je middel te meten. Dit punt zit tussen de bovenkant van je heup en de onderkant van je ribbenkast. Je kunt ook naar één kant buigen om je natuurlijke taillevouw te ontdekken.