Ook al zomerkriebels gekregen van die warme lente dagen, doet je verlangen naar de zon, zee en een nieuwe strandoutfit toch? Wist je dat april de beste tijd is om nieuwe badmode te kopen, dan komen in de winkels de eerste collecties te hangen die vaak het mooiste is, tegen de tijd dat het zomer is heb je vaak alleen nog maar keuze uit de ‘leftovers’. Nieuwsgierig naar de trends voor deze zomer?
Hier komen ze.

De kleine bikini zien we de laatste jaren al steeds minder en 2016 is het jaar van de experimentele silhouetten. Een hooggesloten top (de zogenaamde ‘high neck bikini’) of een top met één schouderband gaan we zien.
Ook de broekjes krijgen meer stof, de bikini met hoog broekje of langere pijpjes breken definitief door.

De badpakken met transparante delen of uitsnedes (uitsneden) zagen we al voorzichtig opkomen in 2015, maar gaan we nu volop zien deze zomer.

Leuk detail zijn de ritjes om aandacht naar je decolleté te trekken….je ziet ze ook aan de achter- of zijkant.

Je gaat meer verschillende ‘animal’ prints zien, niet alleen de luipaardprint van vorige seizoen maar ook zebra- en slangenprints. Liefst gecombineerd met vrolijke fluor kleurtjes. Een andere inspiratiebron voor prints is het Azteken in verschillende vormen met veel kleur.

Door de ontwikkeling van nieuwe materialen zie je een nieuwe trend ontstaan.
Glans wat toch tegen water kan, shimmers die niet door chloor worden aangetast.
Koper, goud, zwartglanzend of zilveren details, als het maar blinkt.