Ook al zomerkriebels gekregen van die zonnige zondag vorige week, doet je verlangen naar de zon, zee en een nieuwe strandoutfit toch? Wist je dat maart en april de beste tijd is om nieuwe badmode te kopen, dan komen in de winkels de eerste collecties te hangen die vaak het mooiste is, tegen de tijd dat het zomer is heb je vaak alleen nog maar keuze uit de ‘leftovers’.
Waar kan je op letten bij het kopen ervan, welk schoonheidsfoutje wil jij corrigeren? Kies op basis daarvan je strandoutfit voor deze zomer!

Klein en korte benen: draag een hoog opgesneden bikinibroekje daardoor lijken je benen langer.
Brede heupen: een hoger en breder bikinibroekje doet wonderen voor je heupen.
Smalle schouders: een triangel of haltermodel geeft een wijde V-lijn, die een verbredend effect op je schouders heeft.
Brede schouders: kies voor bandjes die recht over je schouder vallen, de wijdte wordt zo doorbroken.
Kleine borsten: draag vrolijke kleuren en felle prints, hierdoor leg je een accent op je décolleté en lijken je borsten groter. Een triangeltop (door de cups iets uit elkaar te dragen) of haltertop staan je goed.
Grote borsten: Een top met beugels en bredere schouderbandjes is een musthave wanneer je een wat vollere cup bezit. Kies voor een bikinitop met een goede pasvorm. Een rustige bikini met één print of een egale kleur staan het beste.
Een buikje: draag je liever geen badpak, kies dan voor een tankini om je buikje te bedekken of kies een bikini met een hoge slip. Die omhult je rondingen en strijkt oneffenheden mooi glad. Draag een print en stap af van het idee dat alleen zwart slanker maakt, een print kan welvingen veel meer verdoezelen dan een effen stof.