Vind je het moeilijk om afzonderlijke kledingstukken te combineren tot een leuke outfit? De gouden regel is herhaal de kleur en doe dat met accessoires.
Accessoires zijn echt onmisbaar, ze maken je outfit up-to-date en persoonlijk en zijn heel geschikt om van bijvoorbeeld een ‘saaie’ jurk een fleurig geheel te maken.
Van een mooie sjaal of een goedgekozen ketting kun je jarenlang plezier hebben.
Slechts één accessoire kan al de ‘finishing touch’ voor je outfit zijn.

Bij het kopen van accessoires is het wel belangrijk om te kijken naar het formaat van het item, past het goed bij de schaal van je lichaam.

– Als je ‘petite’ bent, let er dan op dat je accessoires niet groter dan jezelf zijn, je zal dan nog kleiner lijken. Draag geen enorme kettingen, armbanden, riemen of stevige hakken, ze zullen de aandacht van jou en je outfit overnemen.
Ook geen grote handtas (shopper) voor jou, kies liever voor een medium model (hobo-tas) of een klein model (clutch).

– Voor de grotere dames geld het tegenovergestelde, kies niet een te klein formaat tas of horloge je zal er forser door lijken. Heb je bijvoorbeeld brede heupen draag dan niet je tas diagonaal eindigend op je heupen, zo vestig je juist de aandacht op het breedste deel van je lichaam. Kies liever een handtas met kortere hengels die je over je schouder draagt en eindigt in je taille, zo vestig je de aandacht juist op je smalle bovenlichaam. Wil je je heupen smaller laten lijken draag een ketting die de aandacht naar je schouders brengt.
Gebruik je accessoires dus optimaal, laat ze in je voordeel werken.

Probeer het eens uit, veel plezier met combineren.

Op de foto’s zie je verschillende mogelijkheden met accessoires en het effect ervan.
Een sjaal die harmonieert met de kleuren van blouse en rok. Een hoed, riempje en armband in één en dezelfde kleur geven een rustig effect. Een ketting in de kleur van je shorts. Een nonchalant geknoopt riempje die de kleur uit je top herhaalt. Ketting, riempje en tas in een accent kleur geven je outfit pit.

De volgende items vallen onder accessoires:
Sieraden – sjaal – ceintuur – handtas – schoenen – kousen(panty’s) – zonnebril – hoed – broche – haarversiering.