Heerlijk die zon van de afgelopen dagen! Kreeg je al de neiging om met een zonnebrandcrème te smeren.
Dat is helemaal zo gek nog niet, want wist je dat het in de winter (ja dat is het nog) net zo belangrijk is om de huid van je gezicht en hals te beschermen?

De huid is ons grootste orgaan en de eerste bescherming tegen invloeden van buitenaf. Gebruik daarom een dagcrème met een SPF factor van 15 of 30.
Een reguliere dagcrème verzorgt, voedt en hydrateert de huid om zo de huid te laten stralen. Het voordeel van een dagcrème met SPF is dat het naast de juiste verzorging óók bescherming biedt tegen de schadelijke straling van de zon en daarmee tegen huidveroudering, couperose en pigmentvlekken.
Gebruik daarom een dagcrème met SPF het hele jaar door.

SPF is een afkorting voor het engels Sun Protection Factor. Deze factor vertelt je hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden van de UVB-straling. Bijvoorbeeld: normaal verbrandt een persoon met een lichte huid ongeveer na 10 minuten blootstelling aan de zon. Wanneer die persoon een crème met SPF 3 gebruikt, kan zij drie keer zo lang in de zon zitten. 30 minuten dus. Met een beschermingsfactor 15 kan je dus 150 minuten in de zon zitten zonder te verbranden.

Draag je make-up? Breng dan na je dagcrème een primer aan met SPF.
Een primer zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten. Kies ook voor een foundation met een SPF, verschillende merken verkopen ze al. Gebruik je een foundation zonder SPF dan kan die de werking van je dagcrème met SPF afzwakken. Er bestaan ook al compact poeders met een zonnefilter die je kunt gebruiken om je foundation te fixeren.

LET OP: Naast je dagcrème met SPF is aan te raden om in de zomermaanden zonnebrandproducten te gebruiken met een hoge factor. Zonnebrandproducten beschermen je huid tegen verbranden en het uitdrogen van je huid.
Smeer je iedere 2 uur weer in zolang je in de zon blijft.