Heb je niet veel budget om aan kleding uit te geven maar wil je er wel stijlvol en luxe uitzien? Dat kan!
Want er duur uitzien hoeft absoluut geen fortuin te kosten.
Stijl is een kwestie van eenvoud en van details.

Ik geef je 10 tips hoe je met een klein budget je kleding een luxueuzere uitstraling kan geven.

1. Om te beginnen zorg dat wat je draagt een uitstekende pasvorm heeft en gemaakt is van een goede kwaliteit stof.

2. Foto links:
Een paar designer laarzen of schoenen onder een eenvoudig jurkje of spijkerbroek geven je outfit een chique uitstraling.

3. Foto midden boven:
Draag een blouse van een mooie kwaliteit onder een minder duur pak of een spijkerbroek.

4. Foto midden onder:
Hoe duur of goedkoop een kledingstuk oogt, zit in de details. Vervang bijvoorbeeld de knopen van een niet zo duur jasje door knopen die er luxer uitzien. Of de standaard plastic riem die bij een kledingstuk hoort, vervangen door een riem van echt leer.

5. Foto rechts:
Investeer in een mooi goed zittende jas, het is het eerste wat mensen van je zien en wat je eronder aan hebt zal niemand opvallen.

6. Medium of donkere tinten hebben vaak een chiquere uitstraling dan lichte tinten. Denk niet alleen aan zwart maar ook marineblauw, antracietgrijs, donkerbruin, donkergoen of bordeaux rood.

7. Shirts met drukke prints, pailletten of met teksten zien er vaak goedkoper uit dan dat je ervoor betaald hebt. Houd je outfit zo rustig, simpel en minimalistisch mogelijk.

8. Zorg dat je kleding goed passend zit of laat het passend maken. Broekspijpen en mouwen kun je korter laten maken, een jasje kan je laten innemen op taillehoogte.

9. Investeer in een mooie handtas, dat is de finishing touch die je outfit compleet maakt.

10. Draag nooit versleten schoenen, ook al zijn het dure schoenen geweest, als die er versleten uitzien haalt het je hele look naar beneden.