‘Classic Fashion items’

Dit jaar ga ik elke maand een klassiek item uit de modewereld bespreken.
Ik begin met de ultieme klassieker de Chanel handtas.
De Chanel 2.55 tas is één van de meest felbegeerde vintage tassen ter wereld.
De tas is iconisch en staat voor klasse en stijl. De 2.55 zal nooit uit de mode gaan omdat het model zo tijdloos is en goed te combineren met verschillende kledingstijlen.

In februari 1955 ontwierp Coco Chanel de tas en aan dit legendarische jaar dankt de designer tas zijn naam.

De 2.55 was een verbeterde versie van een tas die ze al in de jaren ‘20 ontworpen had. In 1929 kwam ze al met een handtas voor vrouwen met een hengsel eraan (geïnspireerd op de tassen van soldaten) dit vond ze erg praktisch omdat ze niet langer haar tas in haar hand vast wilde houden, iets wat toen heel gebruikelijk was.

Wat zo vernieuwend aan dit model was, is de dunne, dubbele goudkleurige ketting als hengsel wat gelijk een mooi sieraad is. Volgens Coco Chanel zijn vrouwen in het algemeen gek op kettingen, dus gebruikte ze als hengsel voor haar tas.
Het doorgestikte patroon, de gewatteerde ruitvorm is geïnspireerd op de doorgestikte jasjes die de staljongens droegen tijdens de paardenraces, Coco Chanel was dol op paardenraces.
De binnenkant van de tas is bordeauxrood wat het makkelijker maakt van het vinden van je spullen. In de voorflap van de tas zit een verborgen vakje, het schijnt dat Coco Chanel hierin haar liefdesbrieven bewaarde, in een vakje aan de achterkant bewaarde ze haar geld.