Het korte laarsje is ook dit seizoen weer een echte trend! Ze zijn er in allerlei stijlen, kleuren en hakhoogten. Het leuke is dat ze goed met verschillende looks zijn te combineren: stoer, casual of chique. Enkellaarsjes met een rok of jurk combineren kan iets meer een uitdaging zijn omdat de lijn waar het laarsje ophoudt veel meer in het oog springt. Hieronder een paar styling tips die je met jouw keuze kunnen helpen!

Bovenste rij:

Je kunt een enkellaarsje kiezen in een kleur die dicht bij je eigen huidskleur ligt, hierdoor blijft de aandacht bij de rok hangen (foto links). Kies je voor een drukkere print dan wordt de aandacht van de rok juist afgeleid.

Materialen op elkaar af stemmen maken een mooi geheel, bijvoorbeeld de stoere Biker boot combineren met een leren rok (foto midden).

Of een suède jurk combineren met een cowboy laarsje, die je nu ook veel in de winkels ziet (foto rechts).

Onderste rij:

Heb je stevige enkels of kuiten? Kies dan een niet al te laag enkellaarsje (foto links) je benen lijken optisch korter. Koop een paar dat voorbij je enkels eindigt, zodat ze iets ruimer om je kuit zitten, hierdoor verleg je het accent van je enkels naar je benen (foto midden).

Een halfhoge laars leidt ook de aandacht van je enkels af en als je dan ook nog dezelfde kleur panty als je laarzen draagt zie je geen ‘horizontale lijn’ op je been (foto rechts). Horizontale lijnen op je benen laten je benen optisch korter lijken. 

Wil je je benen/kuiten slanker laten lijken draag je enkellaarsje dan met een A-lijn rok en niet met een rechte rok.

Heb je stevige dijbenen en ben je gemiddeld tot lang? Draag dan onder een kuitlange kokerrok een enkellaarsje met een hoge hak. Kies alles in dezelfde tinten en je creëert een mooi lang, slank en rustig silhouet.

Enkellaarsjes met een puntige neus verlengen je benen optisch.

Ga voor matte materialen als je je voeten slanker wilt laten lijken, glanzende materialen tonen groter en breder.